מרק ירקות תאילנדי

מרק ירקות לימים חורפיים במיוחד

מלח
אבקת קארי צהובה
מעט גרם מסאלה
סויה
כוסברה
בצל ירוק
אטריות שעועית

1 בצל חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות
2-3 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 חבילת פטריות חתוכה לפרוסות
1/2 כוס נבטים
פלפל צ'ילי חריף
ג'ינג'ר
1 כף חמאת בוטנים

הוראות הכנה
מחממים בסיר שמן, מוסיפים לפי סדר את הבצל, הגזר,הפטריות והסלרי ומטגנים כ 3-4 דקות.
מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים, הג'ינג'ר והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים סויה, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות, מתקנים תיבול לפי הטעם.
בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את אטריות השעועית ל 2 דק ושוטפים היטב במסננת.
את האטריות ניתן להוסיף לסיר או לצלחת
מוזגים לצלחת, מוסיפים כוסברה ובצל ירוק לפי טעם ונהנים!


סלט פלפלים אסייתי

סלט קיצי פשוט ומרענן .

רוטב :

3 כפות סויה
2 כפות מירין
1 ליים סחוט
כף סוכר חום
כף ג'ינג'ר מגורד
צ'ילי חתוך לפי רצון מידת החריפות

פלפל צהוב פרוס לרצועות דקות
פלפל אדום פרוס לרצועות
2-1 שיני שום כתושות
2 מלפפונים פרוסים לרצועות דקות
צנון קטן פרוס לרצועות
כוס נבטים
בצל ירוק פרוס דק
כוסברה ונענע לפי טעם
בוטנים מרוסקים

אופן ההכנה:

בסיר קטן מערבבים את הסויה, המירין, ליים, סוכר חום, הצ'ילי והג'ינג'ר
מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומצננים
בקערה נפרדת מניחים את הירקות ומערבבים (שוב – כוסברה ונענע לפי טעם)
לאחר שהרוטב התקרר יוצקים אותו על הירקות ומערבבים.
מפזרים מעל את הבוטנים המרוסקים ומגישים.